Blue Jay Eindhoven: 's werelds eerste hulp-drone voor de zorg

Afgesloten Je kunt niet meer doneren of in actie komen
Streefbedrag behaald
van totaal € 5.000 (111%)

Tekorten in de zorgverlening worden een steeds groter probleem. Met behulp van drone technologie, bewijst team Blue Jay dat een sociale drone mensen kan bijstaan in hun dagelijkse zorg.

Door te doneren kan jij bijdragen aan een pilot in een ziekenhuis in Eindhoven. Hier kunnen kinderen op levensgroot formaat het spel boter, kaas en eieren spelen met behulp van en samen met onze drone! 

Nieuwsgierig naar ons project? Bekijk dan ook eens onze website!

 

Heb je vragen over onze crowdfunding actie?

Neem vooral contact op met ons team!

Financial manager

Lars Hessing

l.b.hessing@bluejayeindhoven.nl

 

Project manager

Dennis Marinissen

dennis.marinissen@bluejayeindhoven.nl

Prof dr.ir. Maarten Steinbuch - Wetenschappelijk directeur TU/e High Tech Systems Center 

"Blue Jay's drone voor algemene doeleinden maakt briljante ideeën mogelijk die een werkelijke impact kunnen hebben in de maatschapij, thuis, oudere zorg, service etc.!" 

Jan Mengelers - Voorzitter van het College van Bestuur van de Technische Universiteit Eindhoven.

"Blue Jay's TU/e-top studenten gebruiken technologie om een werkelijk verschil in de samenleving te maken. Zij zijn erg goed in het bouwen van de innovatieve kracht tussen de verschillende faculteiten, om daarmee een product te ontwikkelen dat nog nooit heeft bestaan". 

Rob van Gijzel - Ex- Burgemeester van Eindhoven & voorzitter van Stichting Brainport 

"Blue Jay is een goed voorbeeld van Eindhoven's innovatieve kracht: 18 gemotiveerde studenten die samenwerken aan de nieuwste baanbrekende technologieën met een groot potentieel voor de samenleving."

Eric van Dorst - CTO VANBERLO Design

"Tegenwoordig hebben drones in vergelijking tot niet vliegende robots verschillende voordelen in een 'indoor' omgeving. Blue Jay Eindhoven heeft een duidelijke visie voor de toekomst van drones."

 

Blue Jay is ontstaan in september 2015 en bestaat vandaag de dag uit een team van 19 Nederlandse en internationale studenten, afkomstig van verschillende faculteiten op de Technische Universiteit Eindhoven en Fontys Hogescholen. De drijfveer van ons multi-disciplinaire team is om de wereld de mogelijkheden van drones te laten zien in een 'indoor' omgeving, waar ze werkelijk een verschil kunnen maken. 

Diversiteit maakt ons team speciaal en de passie voor technologie is onze gezamelijke kracht. Wij denken dat het ontwikkelproces kan worden bevorderd als extreme elkaar ontmoeten. Sprongen voorwaards kunnen alleen worden gevonden door out of the box combinaties, gekke ideeën, gemotiveerde mensen en een hoop goede inzet. 

Waarom?

Innovatie in de zorg is nodig. 

Neem als voorbeeld: we leven in een maatschappij die vergrijst. In de komende jaren, neemt het percentage aan ouderen in onze samenleving toe. De hoeveelheid mensen die ouder is dan 65 zal toenemen van 2.7 naar 4.7 miljoen in 15 jaar tijd! In 2012 waren er gemiddeld vier zorgverleners per oudere. In 2041 zal dit aantal dalen naar gemiddeld twee zorgverleners per oudere.

We kunnen concluderen dat het tekort aan zorgverleners een groot probleem is, of gaat worden. En dit is wat wij willen veranderen. Want minder zelfredzaam zijn, dat is al zwaar genoeg. Iedereen zou de hulp moeten kunnen krijg die nodig is. Wij geloven dat met de hulp van drone technologie een groot verschil kan worden gemaakt in de zorg. 

Wat?

Team Blue Jay maakt 's werelds eerste domestic drone. Een drone die minder zelfredzame mensen kan bijstaan in hun dagelijkse zorg. Onze drone is gebouwd om mensen bij te staan, en te helpen in hun dagelijkse taken. Onze drone kan 24/7 paraat staan. Kleine belangrijke taken overlaten aan de technologie betekent dat zorgverleners meer tijd hebben voor de daadwerkelijk belangrijke taken. 

Met deze zorgapplicatie in gedachten, willen we graag mensen overtuigen van de mogelijke samenwerking tussen mens en drone: het bewijs dat drones zich sociaal kunnen gedragen. Een domestic drone is niks zonder een vriendelijke uitstraling. Deze drone moet zijn eigen identiteit kunnen krijgen.  

Kan een drone dan interacteren met patienten? En hoe? Dit is wat Blue Jay graag verder uitzoekt. 

Hoe?

Om het concept van een sociale en veilige drone te bewijzen die je kan helpen bij kleine taken, creeeëren we een pilot in een ziekenhuis in de omgeving van Eindhoven begin juni 2017. 

In de pilot, maken we een levens groot spel boter, kaas en eieren voor de kinderen uit het ziekenhuis: drone, tac, toe! Kinderen kunnen het spel samen met de drone spelen. Hiermee laten we zien dat onze drone behulpzaam, autonoom en sociaal kan zijn. Hiermee zijn we weer een stap dichterbij onze visie van de domestic drone die kan bijdragen aan een betere levenskwaliteit. En natuurlijk, willen we een ontzettend mooie dag neerzetten voor de kinderen, ouders en werknemers van het ziekenhuis. Want ziek zijn, is al pittig genoeg. 

Om een doorbraak in innovatie te kunnen demonsteren, hebben we jouw hulp nodig. 

Doneer aan ons project, en draag bij aan de toekomst van een behulpzame, veilige, autonome en sociale drone voor gebruik binnenshuis! Draag bij aan onze pilot om mensen die wel een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken een leuke dag te bezorgen. 

#dronesforhealthcare

 

Bekijk alle

Tic Tac Drone

25-05-2017 | 11:51 Dit jaar focust Blue Jay op het verbeteren van de menselijke schakel in de zorg. Stel je voor dat een drone kleine, maar tijdrovende taken over kan nemen van zorgverleners, om er voor te zorgen dat deze zorgverleners meer kwalitatieve tijd kunnen besteden aan de patient.  Op 15 Juni zullen wij onze unieke drones demonstreren in de woonkamer van het het Ronald McDonald huis van het Máxima Medisch Centrum in Veldhoven. Tijdens het evenement zullen we laten zien hoe onze drones in de toekomst de zorg kunnen veranderen. Ondanks alle technische uitdagingen, konden Blue Jay's partners en andere gasten al ervaren hoe het is om met de drone te ineracteren. Tijdens de Dutch Technology Week werden bezoekers geassisteerd door de drone bij een levensgrote versie van het klassieke 'boter kaas & eieren'.
Lees meer