Boris and Axel Fonds

Voor studentenprojecten rond duurzaamheid, sport en inclusiviteit

Boris Bakker (19) en Axel Verstegen (20) waren vrienden en gewaardeerde, enthousiaste bachelorstudenten Sustainable Innovation. Ze waren enthousiaste sporters en toegewijd aan duurzaamheid en inclusiviteit.  

Begin 2022 kwamen Boris en Axel om na een ski-ongeluk. Hun ouders en de TU/e willen hun gedachtengoed met dit fonds laten voortleven. Beide partijen zorgden voor een mooie eerste inleg en hopen dat anderen hun voorbeeld zullen volgen. Zo bieden we TU/e studenten samen extra kansen om hun talenten te delen met de wereld. 

Bijdragen aan dit fonds gaan naar studenten die projecten willen starten op het gebied van sport, duurzaamheid en/of inclusiviteit 

Meer informatie en onze contactgegevens vind je hier.

Om Boris en Axel en hun enthousiasme voort te laten leven, startten hun ouders dit fonds. Het ondersteunt TU/e-studenten bij de ontwikkeling of het testen van hun innovatieve projecten en onderzoek op het vlak van sport, duurzaamheid en inclusiviteit.  

Boris had een vrije geest en leefde van dag tot dag. Hij was een fanatiek en competitief lid van badmintonvereniging Panache. Axel was een echte verbinder en al net zo sportief als zijn vriend. In sommige maanden reisde hij 5 keer per week op en neer naar Nijmegen om basketbal te spelen in de eredivisie U20.   

Allebei dachten ze graag ‘outside the box’ en waren ze enthousiast over innovatie, duurzaamheid en inclusiviteit. In hun drukke sport- en sociale leven maakten ze ook veel tijd vrij om betrokken te zijn bij ons studentensportcentrum.  

Bijdragen aan dit fonds gaan naar studenten die projecten willen starten op het gebied van sport, duurzaamheid en/of inclusiviteit.  

Ben je TU/e student en heb je een goed idee waar je een project van wilt maken? Ga dan naar deze pagina en dien je aanvraag in.

Boris en Axel waren enthousiaste sporters en toegewijd aan duurzaamheid en inclusiviteit. Dit fonds wil TU/e studenten helpen van hun ideeën rond deze thema’s concrete projecten te maken. Zo kunnen zij hun talenten ontwikkelen en delen met de wereld. 

TU/e-studenten kunnen financiering aanvragen voor projecten waaruit technologische innovaties in sport, duurzaamheid en inclusiviteit kunnen voortkomen.  

 

Bekijk alle
17-05-2024 | 20:45 Per toeval lazen we op internet wat voor verdrietigs er met Boris (een heel leuk vriendje van onze zoon Ward, toen ze beiden op het kinderdagverbljif zaten) is gebeurd. We vinden het fijn om wat bij te dragen aan het Boris en Axel Fonds. Lieve groeten, Gijsjan, Sietske, Ward en Berber
26-11-2023 | 11:10
24-04-2023 | 18:58
17-02-2023 | 19:46
15-02-2023 | 20:23