Duurzaam, niet duur wonen

Afgesloten Je kunt niet meer doneren of in actie komen
van totaal € 5.000 (84%)

Team CASA is er bijna klaar voor om te bewijzen dat betaalbaarheid en duurzaamheid samen gaan! Als we willen leven binnen de grenzen van wat de aarde aan kan, moeten we anders gaan wonen. Hiervoor heeft Team CASA een ontwerp gemaakt: CASA 1.0. Dit ontwerp houdt zich aan de CASA-principes: Comfortable, Affordable, Sustainable Alternative. Met onze integrale aanpak kijken we naar álle aspecten van duurzaamheid en zorgen we ervoor dat het comfort van wonen behouden blijft, of zelfs wordt verbeterd. Voor meer informatie over ons ontwerp kunt u kijken op teamcasa.nl/projects

Wij vragen nu om uw hulp! We zijn klaar met ons ontwerp. Nu rest ons alleen nog het laatste geldbedrag om de bouw te kunnen starten! Het gebouw zal betaalbaar worden, maar de volledige ontwikkeling van dit gebouw brengt extra, eenmalige kosten met zich mee.


Doel 1: Wij slaan onze energie op in water in de vorm van warmte, een goedkoop, duurzaam en veilig alternatief voor batterijen, en meer dan de helft van de energievraag in een huis gaat naar warmte. Hiervoor hebben wij een grote watertank, de HoCoSto STES (Seasonal Thermal Energy Storage) onder het huis. Voor het plaatsen van deze HoCoSto STES (en voor het weer overgroeien met gras, zodat het er niet uit blijft zien als een bouwplaats) hebben wij nog €5000 nodig!

Doel 2* : Wordt later bekend gemaakt
Doel 3*: Wordt later bekend gemaakt
Doel 4*: Wordt later bekend gemaakt

*Doelen 2, 3, en 4 zijn niet essentieel om de bouw te beginnen. Het zullen echter wel toevoegingen zijn die het concept zullen versterken.

Heeft u verder nog vragen? Stuur een bericht naar

Joline Frens
joline@teamcasa.nl

Volledig bestuur
info@teamcasa.nl

 

Team CASA is een studententeam van de Technische Universiteit Eindhoven en bestaat uit 22 enthousiasten studenten vanuit bijna alle faculteiten van de TU/e. Zo hebben bijvoorbeeld we mensen van werktuigbouwkunde voor de watervoorziening van het huis, mensen van computer science voor het control system en natuurlijk mensen van bouwkunde voor de constructie en ontwerp van het huis.

Het team wordt geleid door een interdisciplinair vierkoppig bestuur. Deze voeren de financiële, planning en management taken uit. 

Naast het bestuur hebben we drie subteams. Team Technology zorgt voor het ontwerp van de energie stromen, zowel warmte als AC en DC elektriciteit, en het control system. Team Building is verantwoordelijk voor het bouwkundig ontwerp van het huis. Denk hier bijvoorbeeld aan de architectuur of het constructief ontwerp. Tot slot is er External Affairs. Dit team verzorgt de promotie en evenementen van het team.

Iedereen die meedoet aan dit project doet dit volledig vrijwillig. Dit betekent dat niemand geld of studiepunten krijgt om mee te doen. Omdat iedereen werkt vanuit een intrinsieke motivatie om de gebouwde omgeving te verbeteren, kan ons ontwerp ook verder gaan dan de meeste bedrijven gaan.

Wil je meer weten over ons team? Kijk dan op: teamcasa.nl/team-and-advisors

De missie van Team CASA is het versnellen van de energietransitie in de gebouwde omgeving. Dit doen we door het samenbrengen de academische en bedrijfswereld. Zo hebben we veel bedrijven die ons al helpen en ons geholpen hebben met het ontwerp van CASA 1.0. terwijl we wel vast konden houden aan de CASA-principes: Comfortable, Affordable, Sustainable Alternative. 

 

Comfortabel

Huizen ontwerpen met comfort en gezondheid in het achterhoofd zorgt ervoor dat mensen erin willen wonen. Daarnaast moeten woningen zorgen voor een gezond binnenklimaat en een gezonde levensstijl bevorderen.

 

Betaalbaar

Vaker wel dan niet, wat de beschikbaarheid van een technologie tot de algemene markt beperkt, zijn de kosten. Door de efficiëntie in materialen, tijd en energie te verbeteren, mag het uiteindelijke product niet duurder zijn dan een gemiddeld huis.

 

Duurzaam

Momenteel hebben we meer dan driemaal het landoppervlak op aarde nodig om onze samenleving te ondersteunen. Huizen moeten zo worden ontworpen dat de ecologische voetafdruk van de bewoners neutraal of zelfs beter is.

 

Alternatief

Ondanks dat er nu al veel concepten ontwikkeld zijn, gebeurd er vaak nog niks. Wij willen een alternatief neerzetten voor nu. Dit betekent dat wij technieken gebruiken die al bestaan, zodat duurzaam wonen niet een visie is van de toekomst, maar iets wat nu realiseerbaar is.

€ 5 Doneren Heel erg bedankt - Heel erg bedankt voor uw donatie aan CASA 1.0! 14 donateurs € 15 Doneren Een handgeschreven bedankbrief ondertekend door een bestuurslid - Krijg een een handgeschreven brief ondertekend door een bestuurslid! 10 donateurs € 30 Doneren Uw naam op onze website en alles hierboven benoemd - Uw naam op onze website en een handgeschreven brief ondertekend door een bestuurslid! 17 donateurs € 85 Doneren Een shout-out op onze social media en alles hierboven benoemd - Een post op onze social media waar wij u bedanken en u kunnen promoten, uw naam op onze website en een handgeschreven brief ondertekend door een bestuurslid! 5 donateurs € 200 Doneren Een tour door een appartement van CASA 1.0 en alles hierboven benoemd - Krijg een tour door CASA 1.0 samen met andere donateurs door een van de appartementen van CASA 1.0 en zie verschillende technieken die wij gebruiken, een shout-out op onze social media, uw naam op onze website en een handgeschrevenbrief ondertekend door een bestuurslid! 7 donateurs € 300 Doneren Aanrader Een 3D print model van CASA 1.0 op schaal 1:100 en alles hierboven benoemd - Krijg aan het einde van uw rondleiding van CASA 1.0 een 3D print model van het huis mee naar huis, een tour door CASA 1.0 samen met andere donateurs door een van de appartementen van CASA 1.0 en zie verschillende technieken die wij gebruiken, een shout-out op onze social media, uw naam op onze website en een handgeschrevenbrief ondertekend door een bestuurslid! 1 donateur Niet meer beschikbaar € 1.000 Doneren Uw logo op onze website als officiele sponsor van Team CASA - ! interessant voor bedrijven ! Krijg uw logo op onze website als officiële sponsor van Team CASA! € 2.000 Doneren Bedrijfsuitje in CASA 1.0 - ! interessant voor bedrijven ! Krijg een tour door een appartement van CASA 1.0 met maximaal 8 mensen van uw bedrijf met een zelfgemaakte lunch