Solar Team Eindhoven - Self-sustaining House On Wheels (SHOW)

Afgesloten Je kunt niet meer doneren of in actie komen
Streefbedrag behaald
van totaal € 6.000 (112%)

Dit jaar bouwt Solar Team Eindhoven een Self-sustaining House On Wheels (SHOW)! 

Een SHOW wekt energie op door middel van haar zonnepanelen op het dak en gebruikt deze energie voor zowel rijden als leven. Je hebt invloed op de verdeling van energie. Deze energie wordt gebruikt om te reizen én ook voor je dagelijkse behoeftes zoals koken, wassen en tv kijken. Een SHOW geeft een duidelijk inzicht in je energieverbruik. Op deze manier ga je bewust om met de energie die je hebt. Met een SHOW ben je compleet zelfvoorzienend en onafhankelijk van de laadinfrastructuur. Hierdoor ben je vrij om te gaan en staan waar jij wilt. Je rijdt on-the-road en leeft off-the-grid. 

De vorige vier teams zijn wereldkampioen geworden in de Bridgestone World Solar Challenge in Australië. Nu verplaatst het Solar Team zich van de outback dichter bij huis, en zullen wij met ons voertuig de openbare weg opgaan in Europa. 

Solar Team Eindhoven werkt onafhankelijk van de markt, dit betekent dat we volledig vrij zijn in wat we doen. Hierdoor kunnen we sneller innoveren - sneller dan de huidige mobiliteit én energiemarkt - in een kortere tijd. Met een SHOW creëren wij de toekomst. Hiermee inspireren wij de huidige markt om zo de transitie naar een duurzame toekomst - in mobiliteit én energie - te versnellen.

Ook jij kan helpen deze duurzame toekomst te creëren, en deze tour door Europa vorm te geven om zo véél mogelijk mensen mee te nemen in de energietransitie. Geef dus een deel van je energie en sponsor het Solar Team Eindhoven!

 

 

Heeft u nog vragen? We helpen u graag verder! 

W: solarteameindhoven.nl
E:
crowdfunding@solarteameindhoven.nl 
T: 
+31 40 247 4254

 

Solar Team Eindhoven is een team van 22 enthousiaste en gedreven studenten van de Technische Universiteit Eindhoven. Wij zetten 1,5 jaar lang onze studie opzij om een voertuig te bouwen dat volledig rijdt op de energie van de zon. Wij werken onafhankelijk van de universiteit en de markt, dit betekent dat we volledig vrij zijn in wat we doen. Hierdoor kunnen we snel innoveren in een korte tijd en kunnen we de markt 5 tot 10 jaar vooruit lopen. Door het creëren van innovatieve, energie-efficiënte zonne-voertuigen, gaat Solar Team Eindhoven de huidige markt en maatschappij inspireren om de transitie naar een duurzame toekomst - in zowel mobiliteit als energie - te versnellen.

De beste manier om de toekomst te voorspellen, is door hem zelf te creëren.

Sinds 2012 werken we aan de meest efficiënte en innovatieve gezinsauto's op zonne-energie. In 2013 presenteerden we Stella: 's werelds eerste vierzitter op zonne-energie. Met Stella hebben we laten zien dat zonneauto's veel dichter bij de werkelijkheid staan dan men voorheen dacht. Stella Lux, Stella Vie en Stella Era volgden respectievelijk in 2015, 2017 en 2019. Met de Stella Familie hebben we bewezen dat het mogelijk is om een gezinsauto te maken die enkel en alleen rijdt op de energie van de zon.


De laatste vier teams hebben zich bewezen door met een gezinsauto op zonne-energie vier keer op rij de World Solar Challenge Cruiser Class te winnen. Dit jaar is het tijd voor een nieuwe stap binnen de mobiliteit. We gaan bewijzen dat het mogelijk is om meer te doen met de energie van de zon. Mobiliteit op zonne-energie gaat verder dan rijden alleen, we kunnen er ook van leven.

Wij zijn van mening dat elektrisch rijden geen beperking is, maar juist oneindige mogelijkheden geeft. Een toekomst waarin duurzame mobiliteit nieuwe kansen biedt door efficiënt gebruik te maken van de energie van de zon. Wij denken dat de oplossing voor de energietransitie zit in de voertuigen zelf. Door gebruik te maken van zonnepanelen ben je onafhankelijk van de laadinfrastructuur. Hierdoor kun je gaan en staan waar je wilt. Door gebruik te maken van onze grootste energiebron, de zon, kunnen we mobiliteit verder trekken dan rijden alleen. 

Door het creëren van innovatieve, energie-efficiënte zonne-voertuigen, gaan wij de huidige markt en maatschappij inspireren om de transitie naar een duurzame toekomst - in zowel mobiliteit als energie - te versnellen.