Noah - 's Werelds eerste circulaire auto

Afgesloten Je kunt niet meer doneren of in actie komen
van totaal € 2.500 (79%)

Bouw mee aan 's werelds eerste circulaire auto!

Als TU/ecomotive hebben wij een droom: “Het realiseren van een duurzame auto ‘van begin tot einde”. Sinds september 2017 zijn wij hard aan het werk met de productie van Noah,’s werelds eerste ‘circulaire’ auto. Om de wereld te laten kennis maken met deze auto, willen we met ons team in juli op tournee. Draagt u verduurzaming van de auto-industrie een warm hart toe? Of wilt u ons team van 22 studenten steunen in de realisatie van dit project? Dan zien we uw steun graag tegemoet.

De wereldpopulatie groeit extreem hard en gepaard met een stijgende welvaart en toenemende levensverwachting. Dit alles zorgt ervoor dat er steeds meer druk komt te staan op onze grondstoffen. Om in de grote consumptiedrift van iedereen te kunnen voorzien, zullen er meer fossiele grondstoffen worden gedolven. Dat we op dit moment op een keerpunt staan, is te zien aan de Earth Overshoot Day. Deze dag markeert de datum waarop wij als mensheid meer grondstoffen consumeren dan de aarde in één jaar kan voortbrengen. Was deze datum in 1980 nog in december, vorig jaar viel deze dag al op 2 augustus en naar verwachting valt deze dit jaar voor de eerste keer in juli.

TU/ecomotive zet zich in om deze datum terug te dringen richting het einde van het jaar. Hoe? Door van een lineaire economie, waarin veel afval wordt geproduceerd, over te gaan naar een circulaire economie. In een circulaire economie worden producten geproduceerd om deze later weer te kunnen recyclen en her te gebruiken. Met Noah willen wij laten zien dat dit niet alleen toekomstmuziek is, maar dat het vandaag al mogelijk is in complexe producten, zoals een auto.

Na maanden van ontwikkeling zijn we nu bezig om Noah daadwerkelijk te produceren. In juli is het dan zo ver: de officiële onthulling! Daarna is het tijd om de wereld kennis te laten maken met Noah en deze bewust te maken van deze ‘circulaire’ manier van produceren. Maar voor een reis hebben we uw hulp nodig! Met 10.000 euro kan het hele team mee. Wilt u bijdragen aan het onderzoek naar verduurzaming van de auto-industrie? Of wilt u ons team van 22 studenten steunen in de realisatie van dit project? Klik dan hier.

 Studententeam TU/ecomotive

TU/ecomotive is een studententeam van de Technische Universiteit Eindhoven dat zich focust op het verduurzamen van mobiliteit. Het team bestaat uit 22 bachelor en master studenten van negen verschillende disciplines, waaronder Werktuigbouwkunde, AutomotiveIndustrial Design, Elektrotechniek en Software Science. Samen steken zij hun koppen bij elkaar om te werken aan de auto van de toekomst! 

Het team wordt begeleid door een zeskoppig bestuur, waar taken zoals planning, team management, account management en marketing worden vervuld. In het team werkt TU/ecomotive verder met drie technische sub teams. Een elektro team, een mechanisch team en een team verantwoordelijk voor het design. Deze teams worden begeleid door drie chiefs, wie de contactpersoon zijn tussen de sub teams en het bestuur.


Het project is geheel vrijwillig. Dit betekent dat teamleden geen geld of studiepunten ontvangen voor hun werk. Dat is ook precies wat het concept 'studenten team' zo mooi maakt. Iedereen die meewerkt aan het project doet dat met volledige overtuiging om onze aarde een betere plek te maken. Hierdoor werkt TU/ecomotive door waar meeste bedrijven zouden stoppen.

Wilt u meer weten over de samenstelling van het team of meer informatie over de teamleden? Klik dan hier.

 

Team Manager

Jelle Vonk
jelle.vonk@tuecomotive.nl
+31 6 42 09 93 41

Account Manager

Jonathan Verhaar
jonathan.verhaar@tuecomotive.nl
+31 6 15 61 68 07

Media 

Cas Verstappen
cas.verstappen@tuecomotive.nl
+31 6 46 78 77 22

Bekijk alle

TU/ecomotive onthult ontwerp Noah

07-05-2018 | 10:36 Op dinsdag 6 februari 2018 onthulde het team van TU/ecomotive hun ontwerp van "Noah, 's werelds eerste circulaire auto". De studenten achter het team hebben sinds september 2017 hard gewerkt om deze auto te ontwerpen en zijn nu klaar om het productieproces te beginnen. Dit jaar laat het team voor het eerst in zijn geschiedenis de Shell Eco Marathon achter zich. Volgens het team lag deze wedstrijd niet meer in lijn met de visie die het team dit jaar heeft. Noah wordt dan ook een echte weglegale auto. Het team hoopt Noah te kunnen presenteren in juli 2018. Direct na hun autopresentatie wil het team samen met Noah een rondreis door Europa maken waarin zij verschillende grote Europese steden aandoen, dit om te bewijzen dat Noah geschikt is voor de openbare weg.
Lees meer