's Werelds eerste auto van bio-composieten

Afgesloten Je kunt niet meer doneren of in actie komen
Streefbedrag behaald
van totaal € 5.000 (113%)

Help mee het productieproces van auto's te verduurzamen!                                                    

Als TU/ecomotive hebben wij een droom: "Het realiseren van een duurzame auto, in alle levensfases van het product." De afgelopen twee jaar hebben wij hard gewerkt om ’s werelds eerste auto van bio-composieten te verwerkelijken. Wij hebben jouw hulp nodig voor de laatste loodjes!

Auto’s worden steeds efficiënter. Autofabrikanten doen dit door gebruik te maken van lichtgewicht materialen. Wat de consument echter niet ziet, is dat deze materialen ontzettend veel energie kosten om te vervaardigen. Zeker 30% van de totale carbon footprint van een middenklas auto is al uitgestoten voordat er ook maar 1 kilometer is gereden.

Wij bij TU/ecomotive denken dat het anders moet, en het ook anders kan. Door de lichtgewicht materialen van nu te vervangen door bio-composieten laten wij zien dat een auto niet alleen zuinig moet zijn tijdens het rijden maar ook duurzaam geproduceerd moet worden.

Na twee jaar ontwikkelen zijn we nu de auto aan het produceren. Over twee weken is het zover: de officiële onthulling. Om de auto volledig af te krijgen en mee te doen aan de Shell Eco-marathon hebben we uw hulp nodig om het laatste gat in de begroting te dichten. Met 5000 euro kunnen wij zorgen dat het hele team mee kan gaan naar Londen zodat ze kunnen zien hoe onze droom werkelijkheid wordt. Wilt u bijdragen aan het onderzoek naar verduurzaming van auto productie? Of wilt u ons team van 22 studenten steunen in de realisatie van het project? Klik dan hier!

Studententeam TU/ecomotive

TU/ecomotive is een studententeam van de Technische Universiteit Eindhoven. Het team bestaat uit 23 bachelor studenten van verschillende disciplines. Werktuigbouwkunde, Automotive, Industrial Design, Elektrotechniek en Software Science studenten steken hun koppen bij elkaar om te werken aan de auto van de toekomst.

Het team wordt begeleid door een zevenkoppig bestuur, waar taken zoals planning, team management en account management worden vervuld.

TU/ecomotive werkt met twee technische sub teams. Een elektro team en een mechanisch team. Deze teams worden begeleid door twee chiefs, wie de contactpersoon zijn tussen de sub teams en het bestuur.


Het project is geheel vrijwillig. Dit betekent dat teamleden geen geld of studiepunten ontvangen voor hun werk. Dat is ook precies wat het concept 'studenten team' zo mooi maakt. Iedereen die meewerkt aan het project doet dat met volledige overtuiging, vanuit een intrinsieke motivatie. Hierdoor werkt TU/ecomotive door waar meeste bedrijven zouden stoppen.

Wilt u meer weten over de samenstelling van het team of meer informatie over de teamleden? Klik dan hier.

 

Team Manager

Quinten Oostvogel
quinten.oostvogel@tuecomotive.nl
+31 6 41 02 13 16

External Relations

Yanic van Riel
yanic.van.riel@tuecomotive.nl
+31 6 24 80 48 50

Media

Noud van de Gevel
noud.van.de.gevel@tuecomotive.nl
+31 6 83 21 53 88

Bekijk alle

Officiële Onthulling

18-05-2017 | 10:05 Op woensdag 17 mei was het eindelijk tijd om Lina te onthullen. Tijdens de Dutch Technology Week 2017 die plaats vond in Eindhoven organiseerden wij ons event. Om 14:00 werd het publiek verwacht en om 14:10 begonnen wij onze presentatie voor zo’n 250 personen. Na ons verhaal en een woordje van de vicevoorzitter van het college van bestuur van de universiteit, Jo van ham, was het tijd om het doek van de auto te halen. Het enthousiasme van de zaal was ongekend. Met het hele team kwamen we het podium voor een foto waarna Lina van het podium naar de borrelruimte reed. Hier kreeg het publiek en de media de mogelijkheid om Lina nog eens goed van dichtbij te bekijken. Van de 22ste tot de 30ste zijn wij in Londen voor de Shell Eco-marathon. Volg ons hier!
Lees meer