Unite with Light

Afgesloten Je kunt niet meer doneren of in actie komen
van totaal € 4.500 (72%)

Bedank voor je interesse in onze campagne!

Wij zijn Team IGNITE, een groep studenten van de Technische Universiteit Eindhoven en Fontys Hogeschool met een passie voor licht en design. Na het succes van de kubussen in 2019, besloten wij ons te gaan focussen op het verbinden van mensen. Kijkend naar alle verloren contacten door COVID-19, concluderen wij dat het herstellen hiervan van belang is voor het welzijn van de mens [1]. Ons team probeert sociale cohesie te creëren tussen individuen die zich bevinden in een openbare ruimte. Dit doen we door middel van licht(installaties) en hoe men met deze installaties kan interacteren.

De eerste stappen zijn al gezet; We hebben een team opgesteld van enthousiaste studenten, de missie en visie van onze generatie zijn gevormd, er ligt een gaaf project klaar om uitgevoerd te worden, ons netwerk groeit met de dag, we missen alleen één ding om te kunnen beginnen aan het project: een start budget.

GLOW 2021, dat plaats zal vinden in november is een van de mijlpalen binnen onze zoektocht naar sociale cohesie door licht. Hier kunnen we ons publiek kennis laten maken met onze ideeën die vertaald zullen zijn in een pilot installatie. Gedurende het festival willen we laten zien waar ons team toe in staat is en ons publiek de kans te geven de lichtinstallatie te ervaren.  Door dit event kunnen we veel data en andere inzichten verkrijgen waarmee we stappen kunnen zetten richting een permanente installatie voor een openbare plek. Echter is November 2021 al over een paar maanden.

Op dit moment heeft ons team geen budget. Dit zorgt voor logistieke uitdagingen en maakt ons erg afhankelijk van grote sponsoren dat helaas het tempo van onze groei verlaagt. Het neerzetten van een nieuw, hightech project is uiteraard ook kostbaar. Hierom zijn we een crowdfunding zijn begonnen. Via deze weg vragen wij uw steun in de vorm van een donatie om het benodigde bedrag van 4500 euro te behalen.

Neem vooral contact met ons op voor meer informatie.

Hopelijk zien we je op GLOW 2021!

 

[1] Colledge, M., & Martyn, C. (2020, oktober). Social Cohesion in the Pandemic Age A Global Perspective. Ipsos. https://www.ipsos.com/sites/default/files/ct/news/documents/2020-10/report-social-cohesion-and-pandemic-2020.pdf

 

Algemene crowdfundvragen

Maarten van den Elshout 

Info@teamignite.nl  

 

Secretaris

Lynn Visser 

Secretary@teamignite.nl 

 

Sociale media

Instagram

Facebook

LinkedIn

Het team is begonnen in 2016 als commissie van studieverenigingen Cheops (TU/e Built Environment) en Lucid (TU/e Industrial Design) om een installatie te bouwen voor de science route van GLOW 2016 die over de campus ging. Dit resulteerde in LumenUs. Na dit project werd team IGNITE opgericht en presenteerde zij een interactieve installatie genaamd Loop op GLOW 2018 en Hypar op GLOW 2019, beide te herkennen aan de constructie bestaande uit kubussen.

Na het ontwikkelen van Hypar werd er een nieuw, onafhankelijk collectief opgezet door de eerste generatie van team IGNITE genaamd Hypar Collective. Alle overgebleven teamleden en materialen zijn verhuisd naar dit nieuwe collectief. De tweede generatie hield de naam team IGNITE en kon met en schone lei beginnen aan nieuwe doelen.  

De tweede generatie van stichting Team IGNITE is begonnen in September 2020. Wij bestaan uit 14 studenten van verschillende faculteiten van de Technische Universiteit Eindhoven en Fontys Hogeschool. De nieuwe doelen van ons team betreffen het oplossen van maatschappelijke problemen met behulp van lichtinstallaties. Dit doen we door het aanpakken van de volgende Sustainable Development Goals:

  • SDG 3.4 (By 2030 reduce by one third premature mortality from non-communicable diseases through prevention and treatment and promote mental health and well-being)
  • SDG 11.7 (By 2030, provide universal access to safe, inclusive and accessible, green and public spaces, in particular for women and children, older persons and persons with disabilities).

Het team streeft naar het verbeteren van het welzijn van de mens door het stimuleren van sociale cohesie (verbondenheid en solidariteit) tussen individuen op een openbare plek van een grote stad.

Het doel van het team is om sociale cohesie te creëren om de verloren connecties gedurende de pandemie weer terug op te bouwen [klik hier voor meer info]. Hiernaast wil het team mensen samenbrengen in openbare plekken. Door middel van het creëren van sociale cohesie streeft het team naar het inclusiever en veiliger maken van openbare plekken in een stad voor ieder lid van de samenleving.