Bouw mee aan het 'wonen van de toekomst'

Afgesloten Je kunt niet meer doneren of in actie komen
Streefbedrag behaald
van totaal € 5.000 (100%)

VIRTUe, een studenten team van de Technische Universiteit Eindhoven ontwikkelt ‘LINQ connected to improve’, een concept dat mensen en technologie verbindt. Dit concept wordt gerealiseerd in de vorm van een gebouw. De innovatieve technologieën en het smart system in LINQ stimuleren de gebruikers om op een efficiënte en duurzame wijze te leven.  Met de ‘woning van de toekomst’ willen wij wereldwijde duurzaamheidsvraagstukken op milieu, economisch en sociaal gebied aanpakken. Het gebouw zal worden gebouwd met duurzame materialen en is energie positief. LINQ beoogt de sociale interactie te stimuleren en duurzame ecosystemen te realiseren. We willen de wereld onze oplossing voor een duurzamere bebouwde omgeving laten zien. Draag jij bij aan onze missie?

Namens Nederland nemen we deel aan de Solar Decathlon Middle East 2018 (SDME 2018) die in november plaatsvindt in Dubai. Deze internationale wedstrijd is erop gericht het meest duurzame huis ter wereld te ontwerpen en ook daadwerkelijk te bouwen. Het concept van LINQ is vertaald in een appartementencomplex met dezelfde naam, geplaatst in een gerenoveerde wijk in Dubai. De wijk is getransformeerd in een levendige community, divers in inwoners, functies en mogelijkheden voor sociale interactie.

Het appartementencomplex LINQ heeft een smart system dat de communicatie regelt tussen de technieken en de mensen in het complex. Door interactie past het systeem zich aan de gebruiker aan, waardoor deze in staat is om een duurzamer leven te leiden. Bovendien creëert LINQ een sociale omgeving waar mensen eenvoudig met elkaar in contact kunnen komen en hun ervaringen kunnen uitwisselen. Het doel van deze verbinding is de samenwerking en de levenskwaliteit van de huidige en toekomstige generaties te verbeteren. LINQ bevat sociale faciliteiten en een weelderig groen atrium dat verschillende verdiepingen en gedeelde ruimtes verbindt.

Ter voorbereiding voor de wedstrijd zullen we eerst één van de appartementen van LINQ op de campus van de TU/e neerzetten. Daarna zal LINQ verscheept worden naar Dubai om het daar opnieuw op te bouwen voor de SDME 2018.

Help jij ons mee met de laatste loodjes naar Dubai om LINQ te realiseren?

 

VIRTUe

LINQ is ontwikkeld door VIRTUe, een studententeam van de Technische Universiteit Eindhoven, om de Solar Decathlon Middle East (SDME) 2018 te winnen. 

In 2016 is het team doorgelaten naar de finale van de SDME 2018. Om mee te kunnen doen is het team steeds groter gegroeid en uiteindelijk een officiëel studententeam geworden in januari 2017. 

Leer ons kennen en wordt onderdeel van het avontuur! https://www.teamvirtue.nl/

Of, voor eventuele vragen, neem contact met ons op via: info@teamvirtue.nl

LINQ

Wij geloven dat we exponentieel kunnen verbeteren op het gebied van duurzaamheid wanneer we verbinden en samen werken.
Dat is waarom we een appartementencomplex genaamd LINQ hebben ontworpen.

 

LINQ verbindt:

Mensen met Mensen - om te zorgen voor een sociale omgeving waar mensen met elkaar in contact komen.

Technologie met Technologie - om de efficiëntie van de systemen en het huis te optimaliseren.

Mensen met Technologie - om mensen te laten leren van het huis en ze zo duurzaam mogelijk te laten leven.

 

Deze verbindingen worden verwezenlijkt in een appartementencomplex. Uit dat appartementencomplex zal één appartement gebouwd worden voor de Solar Decathlon Middle East 2018.

LINQ laat de verbindingen zien van:
Technologie met Technologie in de kern module waarin alle innovatiece installaties geplaatst zijn.

Mensen met Technologie met de interface van het smart system.

Mensen met Mensen in het levendige organisch-gevormde atrium waar bezoekers samen komen en ideeën en kennis delen over duurzaamheid.

Als je meer wilt weten over de gebruikte technologiën, kijk dan onder de "Innovaties" tab of neem contact met ons op!

LINQ bevat een tal aan innovaties, zoals een smart system, DC-energie systeem, koeling op basis van water, 3D geprint beton en nog veel meer!

  • LINQ’s smart system is een intelligent controle- en adviescomponent dat bewoners bewust maakt van hun verbruik en de gewoontes van de gebruiker leert, om op die manier een duurzame manier van leven te stimuleren. Het system automatiseert gedeeltelijk de bouwsystemen en services van het huis. Daarnaast adviseert het systeem de gebruiker met welk operationele strategieën de huishoudelijke apparaten gebruikt kunnen worden om de kosten te minimaliseren en de zelfvoorziening te maximaliseren.
  • Het huis verbinden met een zonneauto. Vandaag de dag leven we in hyper-verbonden wereld. Met slimme technologische ontwikkelingen kunnen we op dynamische wijzen onze energie bronnen optimaal benutten. VIRTUe en Solar Team Eindhoven werken samen om de verbinding te leggen tussen op zonnekracht aangedreven Stella Vie met LINQ. Dit biedt in de toekomst vele mogelijkheden om de auto en het huis te verbinden.
  • DC home geeft de overgang weer van wisselstroom (AC) naar gelijkstroom (DC). Zonnepanelen wekken energie op in DC en ook de meeste elektronische huishoudelijke apparaten werken op DC. Aangezien de transitie van DC naar AC en terug energie kost, is het dus voordeliger om het volledige netwerk op gelijkstroom te hebben. Een gelijkstroomnetwerk is eenvoudiger te beheren, vereist minder materialen en is flexibeler dan een traditioneel wisselstroom netwerk. Dit betekent het een duurzamer alternatief is.
  • PV/T geïntegreerd dak Thin-film CIGS fotovoltaïsche panelen (PV) en thermische collectoren (T) gebruiken zonnestraling het efficiëntst door het genereren van elektriciteit en het verwarmen van water dat direct beschikbaar is voor de bewoners. Deze technologie maximaliseert de benutting van zonne-energie over een oppervlak.
  • Efficiënte koeling door indirecte verdampingskoeling met water. Dit koelingssysteem gebruikt alleen energie voor het luchtcirculatie systeem (motorventilatoren). De gebruikte lucht wordt niet opnieuw gecirculeerd, hierdoor wordt het appartement altijd voorzien van verse frisse lucht.
  • Geïntegreerde gebogen betonbanken laten de mogelijkheden van 3d geprint beton zien.

Project Planning

Dit jaar bouwen we, met jouw hulp, LINQ voor de eerste keer op de campus van de Technische Universiteit Eindhoven.

Op het Koeveld zetten we het huis in elkaar, om de mogelijkheden van duurzaam bouwen te laten zien!
Ons huis zal voor het eerst open zijn voor publiek ergens tijdens de Dutch Technology Week (4-9 juni).

Nadat jij en je vrienden en familie LINQ hebben kunnen bekijken en het gebouw getest is, zullen we het verschepen naar de locatie van de Solar Decathlon Middle East 2018 in Dubai.
In November bouwen we dan voor de tweede keer LINQ, nu in Dubai, en zal het appartement opnieuw open zijn voor publiek!

We zijn verheugd je mee te kunnen nemen in onze spannende reis naar de wedstrijd!

 

Solar Decathlon

De Solar Decathlon is een internationale wedstrijd, oorspronkelijk geörganiseerd door de U.S. Department of Energy, waar universiteiten van over de hele wereld met elkaar strijden om het meest duurzame huis te ontwerpen, bouwen, en exploiteren.

Tijdens de laatste fase van de wedstrijd, bouwen de teams hun huizen op de Solar Hai en deze huizen zullen vervolgens open zijn voor het publiek. De huizen worden beoordeeld op 10 verschillende onderwerpen, deze onderwerpen verschillen per Solar Decathlon om de locatie en de tijd van het jaar mee te kunnen nemen.

De Solar Decathlon Middle East 2018 (SDME 2018) is ontstaan uit een samenweking tussen Department of Energy of the United States of America en Dubai Electricity and Water Authority (DEWA).
DEWA organiseert de 2018 editie in Dubai.

Voor de Solar Decathlon Middle East 2018, worden er 250.000 bezoekers verwacht.
De Solar Hai zal naast het Mohammed bin Rashid Al Maktoum Solar Park komen, een van de grootste zonnepanelen parken ter wereld.

De 10 Conteste die we moeten overwinnen:

Hier kun je de officiële video vinden van de SDME 2018: ttps://www.youtube.com/watch?v=pr6KdWg7M5w .

Bekijk alle

VIRTUe straalt op de Dutch Technology Week

11-06-2018 | 11:56 Het appartement, LINQ, was in detail nog niet helemaal af, maar goed. Dat mocht de pret niet drukken. Al weken keken we er naar uit, de Dutch Technology Week. Het was een week met veel hoogtepunten dat begon op maandag. Op de eerste dag werd LINQ feestelijk geopend in het bijzijn van alle sponsoren en partners. Ook bleef VIRTUe niet onopgemerkt gebleven in de landelijke media, zo kwamen onder andere de Volkskrant, RTL en Nu.nl langs om wat mooie kliekjes te maken. Verder werd deze week in LINQ een duurzaamheids kookcursus gegeven en was er een escaperoom in LINQ. Op vrijdag kwamen alle studentengroepen bijeen, om zo ieders technische vernuf te tonen. Op de laatste dag werd LINQ tentoongesteld aan alle familieleden en vrienden van VIRTUe. Als afsluiter werd er onder het genot van een hapje en een drankje vrolijk de VIRTUe-song gezongen. Een mooie week waarin VIRTUe, na jaren zwoegen en zweten, Nederland heeft laten zien wat de mogelijkheden zijn om op sociale en duurzame wijzen te wonen.We gaan nu weer druk aan de gang om in Dubai LINQ te realiseren en de wereld ons gedachtengoed te tonen.
Lees meer